Asverstrooiing

Veel nabestaanden hebben de wens hun dierbare aan de zee toe te vertrouwen. Watersport Scheveningen kunt u van dienst zijn met een asverstrooiing op zee, ons bedrijf staat garant voor een waardige en persoonlijke verstrooiing waarbij u de as zelf kunt verstrooien. Dit kan eventueel in met een achtergrond muziek voor een gezelschap tot 14 personen. Alles op een rustige, stijlvolle en gedenkwaardige wijze langs de kust van Scheveningen…

Ceremonie

Vanuit de tweede binnenhaven varen we uit eventueel met de vlag halfstok, waarna koers naar open zee wordt gezet. Onze boot wordt stilgezet en de familie of een vertegenwoordiger van de familie wordt in de gelegenheid gesteld de as uit te strooien. De kapitein geeft vervolgens orders tot het ronden van de plaats waar de as verstrooid is. Muziek op de achtergrondstoten getuigt van een eerbetoon en een laatste groet aan de overledene.

Op aanvraag kan een officieel document worden opgemaakt waarin alle gegevens van de plechtigheid zijn vastgelegd, zoals datum, tijd, plaats en naam van het schip. De as-verstrooiing neemt zo’n 1 uur tijd in beslag.